Ja, det er verd å ha en doktorgrad innen humaniora

En utdanning i et humanistisk fag gir gode muligheter på arbeidsmarkedet. Slik er det også for dem som tar doktorgrad (ph.d.) i et humanistisk fag. Det framgår av en undersøkelse som vårt fakultet har gjennomført.

Fakultetet har sett på nåværende yrkesstatus til alle som har disputert her siden 1.1.2008. Det viser seg at et overveldende flertall er i jobb og at de har relevante jobber.  I overkant av 78 % er tilsatt innen UH-sektoren, i Norge eller i utlandet. Halvparten av disse arbeider i dag ved NTNU; flertallet arbeider ved HF, men også andre fakultet drar nytte av kompetansen våre doktorander har opparbeidet seg.

Utenfor akademia

Blant dem som ikke er tilsatt i universitets- og høgskolesektoren, finnes forskjellige typer engasjement: Bl.a. selvstendig næringsdrivende, konsulenter, journalister, utøvende musikere og faglige rådgivere. De arbeider i instituttsektoren, Norges forskningsråd, i tankesmier, i museumssektoren og mye mer.

I akademia

Nesten 40 % har stillingstittelen førsteamanuensis, fulgt av postdoktor, forsker og rådgiver som de meste brukte stillingskategoriene. Noen har til og med oppnådd professorkompetanse på de få årene som har gått siden disputasen.
Når det gjelder fast eller midlertidig stilling, mangler vi fullstendig informasjon. Men vi kan slå fast at flertallet er i faste stillinger. Dessuten finner vi flertallet av de midlertidige i stillingskategorier hvor midlertidighet må forventes – postdoktorstillinger og andre åremålsstillinger. Til dette kommer at flere av disse har faste stillinger de skal tilbake til etter åremålsstillingen.

Anne Kristine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s