Holbergprisvinneren Natalie Zemon Davis holder forelesning på Dragvoll

8. april, får HF og NTNU besøk av en fremragende historiker, Natalie Zemon Davis. Hun fikk Holbergprisen i 2010. I morgen kommer hun til Dragvoll for å holde forelesning.

Fremragende formidler

Vår gjest er en god formidler av temaer som angår og interesserer folk langt utenfor historikernes rekker. Dette gjelder absolutt temaet hun skal snakke om i morgen: ”Dealing with strangeness: Information flow and language in a colonial slave society”.

De-sentrert historie

Natalie Zemon Davis har vært professor i historie ved blant annet Princeton University og Universitetet i Toronto. Hun har i tillegg arbeidet ved University of California, Berkeley og University of Michigan. Hun er bosatt i Toronto og er fremdeles tilknyttet Universitetet i Toronto. Natalie Zemon Davis var president i American Historical Association i 1987. Hun er den andre kvinnen som har hatt denne posisjonen.

Zemon Davis er en foregangskvinne for en de-sentrert historieskriving. Det vil si at historikeren ikke presenterer fortiden utelukkende gjennom ståstedet til en enkeltstående del av verden eller til en mektig elite, men utvider perspektivet sosialt, kulturelt og geografisk.

Slik introduseres nye stemmer i historieskrivingen, som for eksempel trykkeriarbeidere, håndverkere, fattige, velferdsreformatorer, kvinner som hører til de grupper av mennesker Zemon Davis har skrevet om og inn i historien.

Zemon Davis løfter ofte frem konkrete hendelser og hverdagsmenneskenes enkeltskjebner fra historien. Hun er også opptatt av å ikke bare se historien med vestlig blikk.

Jeg ser frem til forelesningen, og jeg håper at dere alle tar dere tid til å høre på professor Davis i morgen. På den måten viser vi Zemon Davis og våre venner i Holbergprisen at denne begivenheten betyr mye for oss.

D3 klokka 14:15 i morgen

Prorektor Kari Melby åpner forelesningen klokka 14.15 i auditorium D3.

Vi sees!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s