2013 – et godt publiseringsår for fakultetet

 

Bilde

De offisielle publiseringsresultatene for 2013 er nå klare. Vi konstaterer med stor glede at fjoråret ble et godt publiseringsår. 317,2 publiseringspoeng fikk vi, og det er 1,6 poeng høyere enn for 2012. Diagrammet under vise at vi står for 10 % av NTNUs publisering, slik vi også gjorde i 2012.

Tallene varierer fra institutt til institutt. Noen institutter har hatt en tilbakegang mens andre har hatt solid framgang. Det er oppløftende å se at enkelte lykkes. Samtidig vet vi at resultatene gjerne svinger. Det er også grunnen til at fakultet foretrekker å se på publiseringene over tre år. Vi vet at det tar tid å skrive artikler og å få dem publisert. Publiseringspoengene for 2013 er dermed et resultat av arbeid som ble gjort tidligere.

De tre siste årene har vi hevet oss fra å ligge rett under 300 publikasjonspoeng i året til langt over. 2011 er foreløpig toppåret med 335,8 poeng, og snittet de tre siste åra ligger på 322,9. Det er bra!

Et annet positivt tall fra 2013-statistikken er andelen av publiseringer på nivå 2. 27,4 % er en markant oppgang fra 22−23 % som vi har ligget på de siste åra, og et signal om at bevisstheten rundt å publisere på høyeste nivå er blitt større i våre fagmiljøer. Vår andel på nivå 2 skiller seg også ut i NTNU-sammenheng og det er vi meget stolte over.

Helt til slutt ønskes alle en riktig god påske!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s