Forskningsdagene 2014 – Takk for innsatsen!

Forskningsdagene 2014 er nå historie, og over hele landet har forskere møtt publikum på både nye, uvante, og mer velkjente arenaer. Mange forskere fra HF har deltatt og bidratt, og jeg vil rette en stor TAKK til alle ansatte som deltok på Forskningsdagene i år. Dere har bidratt til å både synliggjøre våre fagmiljø for byens befolkning, og til å vise hvor stor bredde det er i NTNUs virksomhet.

Møter med barn og ungdom

Forskningstorget 2014, Institutt for tverrfaglige kulturstudier.De to største arrangementene HF deltok på var Forskningstorget og Researchers’ Night (Ungdommens forskernatt). Disse arrangementene retter seg mot skoleelever i ulike aldersgrupper, og er en viktig arena for å synliggjøre de mulighetene som ligger i å studere humanistiske fag.

Forskningstorget 19.20. september hadde vi fire institutter som deltok med stand. Institutt for kunst- og medievitenskap gav publikum bildemysterier, og vi hadde «Snakk-bar» med ulike språkaktiviteter fra Institutt for språk og litteratur. Musikkteknologene viste musikk som kommunikasjon, mens Institutt for tverrfaglige kulturstudier hadde stand som handlet om miljøkommunikasjon. Alle fire standene viste spennende innfallsvinkler til årets tema for Forskningsdagene som var kommunikasjon. Forskningstorget var ifølge tilbakemeldinger fra deltakerne både morsomt, lærerikt og travelt, og jeg er sikker på at slike arrangementer er verdifulle både for oss som fagfolk og for publikum.

Glimt fra Forskningstorget 2014. Foto: Åshild Berg-Tesdal

26. september  gikk Researchers’ Night/Ungdommens forskernatt av stabelen for tiende gang ved NTNU. Realfagbygget ble nok en gang fylt av over tusen skoleelever fra videregående skole og folkehøgskoler i Trøndelag. I år var HF sterkere representeret enn noen gang, med tre stander fra Institutt for språk og litteratur, og én stand fra Instutt for kunst- og medievitenskap.
Ungdom fikk lære om komplekse språk, språkforståelse og språkutvikling, de fikk møte litteraturvitere som utfordret dem til å skrive haiku, og de møtte kunsthistoriefaget og spennende optiske illusjoner på standen «Omnivoyance».

Glimt fra Researchers' Night i Realfagbygget. Foto: Åshild Berg-Tesdal

Dere kan se flere glimt fra Forskningstorg og Researchers’ night her, og hvis dere lurer på om ungdommene på Researchers’ Night knakk haiku-koden, så kan dere lese diktene på Twitter – @NTNUhaiku.

Grand prix, lunsjformidling og lørdagscafé.

Forskere fra prosjektet pArts leverte to lørdager på rad glitrende formidling av Trondheims kunst- og kulturhistorie på Theatercaféen. Musikkvitere, danseforskere og teaterforskere formidlet forskningen sin med glimt i øyet og stor entusiasme, og til et begeistret publikum.

Vi hadde også to forskere på NTNUs lunsjmeny; Marit Olave Riis-Johansen (ISL) og Nora B. Kulset (IM). «Forsker til lunsj» kunne bestilles av arbeidsplasser som ønsket faglig påfyll til lunsjen. Bedriftene er fornøyde med denne måten å møte forskningen på, og etterspørselen etter forsker til lunsj har vært svært god.

Marius Korsnes stilte som eneste HF-kandidat til Forsker grand prix, hvor han formidlet sin forskning på oppbygging av industrien for vindmøller til havs i Kina. Selv om det dessverre ikke ble plass i den nasjonale finalen, så var Marius sin formidling både lærerik og engasjerende, og jeg er stolt over å ha dyktige formidlere også blant forskerne som er i startgropa på forskerkarrieren.

Vel blåst, alle sammen!

Anne Kristine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s