Godt nytt år!

Godt nytt år til hver og en av våre medarbeidere på HF!

2014 ligger bak oss. Det var et krevende år, fordi vi fokuserte så skarpt på at økonomien måtte bedres og handlingsrom skapes. Men det var også et år fylt av milepæler og begivenheter av ulikt slag. Her er en oversikt over et knippe av dem.

Mange viktige endringer på studieområdet

Studier først. Der er mottaket og oppstarten endret. Det betyr at studentene møter faget sitt med en gang. Tilbakemeldingene fra studentene viser at de setter pris på dette. Ved instituttene jobbes det også målrettet med å ta godt i mot studentene og å følge dem bedre opp. Det har vi tro på at vil gi resultater.

Flere studieprogram er også lagt under lupen. Målet er å bygge bedre sammenheng mellom i programmene og å by studentene på langt flere læringsarenaer enn det mange av dem møter i dag. I dette viktige arbeidet hentes inspirasjonen fra våre egne beste studieprogram, og fra studieprogramutvikling ved andre fakultet.

Arkeologiprogrammet har kommet meget langt. Der er hver stein snudd og en helt ny struktur lagt. Programmet får en tydelig, rød tråd som gir sammenheng for studentene, det er en tett sammenheng mellom teori og praksis og studiet får en tverrfaglig profil. Jeg er overbevist om at det vil bygge et mer attraktivt studium, skape en tydeligere og bedre overgang mellom bachelor og master, og minke frafallet på BA.

Det siste momentet jeg vil nevne fra studieområdet, er at det nå jobbes godt i mange studieprogram for å styrke forbindelsene med arbeidslivet.

Høyt nivå på forskning og kunstnerisk virksomhet

Så til forskning og kunstnerisk virksomhet. Der har vi også ei lang skryteliste:

I 2014 var det 28 personer som fikk doktorgraden fra vårt fakultet. Det tangerer rekorden på antall disputaser fra 2008.

Våre medarbeidere publiserer fremdeles godt og vi markerer oss med en høy andel nivå-2-publikasjoner i NTNU-sammenheng.

Videre fikk vi mer midler fra NFRs fri prosjektstøtte i 2014 enn året før. Våre forskere henter også inn midler fra andre programutlysninger som Miljø2015, NANO2021, Klimaforsk og Energix, samt fra EU. Disse midlene gir mange nye stipendiat- og postdoktorstillinger, forskermånedsverk og midler til konferanser og andre faglige arrangementer.

Vår kunstneriske virksomhet er solid og den blir lagt merke til langt utenfor NTNU. Vi har medarbeidere som blir nominert til Grammy, vi har fått flere kunststipendiater, vi har studenter som lager teater av beste sort og noen av våre medarbeidere blir profilert på aller beste vis av våre Nobelprisvinnere.

Engasjerte og dyktige medarbeidere

Alt dette, og mye, mye mer får vi til fordi vi har så mange medarbeidere som hver dag legger sjel og energi i å utvikle og formidle kunnskap. Og fordi vi har dyktige folk i administrasjonen ved institutt og fakultet som legger forholdene til rette for at de vitenskapelig tilsatte skal få de aller beste forutsetningene for å utføre kjerneoppgavene sine.

Takk til hver og en av dere for den innsatsen dere har lagt ned i 2014! Jeg ser fram til et utbytterikt 2015.

Anne Kristine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s